Hartaanval tijdens Mentale Knipbeurt

Jeremy is een echte verschijning: flink gebruind, strak gekapt, lichte zomerbroek, hippe polo, riem en zomerschoenen passen bij elkaar. En uiteraard een kostbaar horloge. De man is imposant, directief en weet duidelijk wat hij wil.

Martijn: Jeetje , jij ziet er echt strak uit
Jeremy [straalt licht arrogant]
Martijn: En wat een prachtig horloge heb je trouwens, mag ik eens zien?
Jeremy: Ja, dat is een….
Arno: [onderbreekt] Wat is jouw probleem Jeremy?
Jeremy: Ik wilde net even iets over mijn horloge vertellen aan hem [wijst naar Martijn]
Arno: Hij heet Martijn. Wat is jouw probleem Jeremy? Jouw horloge zeker niet toch? Ben je slecht in namen? Vinden mensen je arrogant? Wat is het?
Jeremy: Mijn meissie vroeg me naar jullie te gaan…tja.
Arno: Ben je haar naam ook al vergeten. Jimmy?
Jeremy: Het is Jeremy.
Arno: Heet je meissie Jeremy Jimmy?
Jeremy: [zachter] Elske…ze heet Elske, en we hebben twee zoons, Mees en Sam.
Arno: Ik vraag het nog een keer Jimmy? Wat is jouw probleem!
Jeremy: Elske maakt zich zorgen over me, ze vindt dat ik veel te hard aan het werk ben
Martijn: Maar dat ziet ze natuurlijk verkeerd. Je krijgt er veel energie van toch? En je bent goed.
Jeremy: Inderdaad, mijn werk is superbelangrijk voor me. Ik zou niet anders willen.
Martijn: Dus jij hebt geen probleem, Elske heeft een probleem. Ze moet gewoon niet zo zeuren toch?
Jeremy: Nou…
Arno: Jimmy, je gaat…
Jeremy: Het is JE-RE-MY
Arno: Die Elske van jou moet gewoon accepteren dat jij succesvol bent en bakken met geld verdiend. Daar hoort keihard werken gewoon bij. Dat je daarmee je huwelijk en kinderen veel minder aandacht kunt geven is logisch. Dat heeft iedere succesvolle man, Elon Musk ook.
Jeremy: Ja, dat wel
Arno: Nou dan. Geef me je telefoon, dan bellen we haar gelijk om dat te zeggen.
Jeremy: Nou..ehh..
Martijn: En zeggen we gelijk dat zij een probleem heeft en even bij ons moet langskomen in plaats van jou te sturen
Jeremy: [zacht] Misschien heeft ze wel een punt
Arno: Jimmy wat zeg je nou?! Doe es ff normaal man. Natuurlijk vul je jouw dagen, avonden en soms nachten met keihard door werken. Je wilt toch de beste zijn?
Jeremy: Ik zat laatst ook al bij de huisarts….bloeddruk hoog; hartkloppingen.
Martijn: Niet naar luisteren. Die huisartsen zijn veel te voorzichtig en willen natuurlijk geen risico nemen. Dat noemen ze risico-avers. Typische zorgverleners. Maar jij bent een zakenman toch? Risico nemen is jouw werk. Een beetje hoge bloeddruk…
Arno: Jimmy wordt een beetje bleek, Martijn….gaat het wel goed met hem?
Martijn: Shit, ik zie het. 112 bellen, denk je?
Jeremy: Ik ben laatst wel geschrokken, mijn hart ging als een gek tekeer….dat heb ik Elske maar niet verteld.
Martijn: [staat op, gaat achter Jeremy staan]. ”Geachte aanwezigen, lieve Elske, Mees en Sam…..Wat zullen jullie je vader gaan missen! Een bijzonder mens is plotseling heengegaan. Jeremy was een harde werker, een echte doorzetter, hard van buiten en zacht van binnen. Hij had nog zoveel dromen met jou Elske..en natuurlijk met jou Mees en met jou Sam [doodse stilte]. Hij voelde de fatale hartaanval niet aankomen, ondanks jouw signalen Elske en…….
Jeremy: [rustig, waterige ogen] Wow mannen….wow mannen…
[Stilte, Jeremy slaat zijn handen voor zijn ogen…..Martijn en Arno bewegen niet]
Jeremy: Dit komt wel binnen zeg….. [ stilte]
Jeremy: Dit is precies waar ik bang voor ben…..

[Arno en Martijn leggen een hand op zijn schouder]

Jeremy: Wat ben ik toch een zakkenwasser! Ik moet natuurlijk beter oppassen, ik herken de signalen, de stress en weet dat ik iets moet veranderen. Zo kan het niet langer. Ik heb een gezin….

[Jeremy huilt zacht…eerlijk gezegd zijn wij ook onder de indruk]

Na een minuutje sluiten we af. Zonder contract deze keer. Dat voelt ongepast en zeker niet nodig!

Jeremy geeft ons een hug. We zijn er stil van. Wow!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *