Twaalf mensen in drie uur in beweging!

We kwamen aan op een mooi landgoed in Twente. De zon scheen, omgeven door een mooi park en een rivier om de hoek. Vandaag gingen we 12 mentale knipbeurten doen bij werknemers van een Woningbouwcorporatie uit het Westen van het land.

Het was best spannend, de eerste keer voor een serieuze opdrachtgever, wat zouden de mensen verwachten, met welke dilemma’s en problemen zouden ze komen en hoe zouden Martijn en ik het samen doen. De ruimte was ingericht, de stoelen stonden goed, de spiegels en de contracten lagen klaar. Om half twee begonnen we.

De eerste cliënt ging goed, na ruim tien minuten ondertekende hij zijn contract met daarin de afgesproken beweging die hij zou maken. De volgende maakte haar opwachting, ze was gespannen en kwetsbaar, ze kwam met een terugkerend thema in haar leven. Met warmte, humor en provocatie hadden we een prachtige sessie en ook zij tekende haar contract. De derde cliënte had een werkgerelateerd probleem, na een kort hilarisch rollenspel tekende ook zij haar contract. We hadden pauze.

Martijn en ik keken elkaar aan, ‘wow, dit is echt goed’, zeiden we tegen elkaar. We waren blij en ook trots. Binnen korte tijd kregen we drie mensen in no-time in beweging op vraagstukken waar ze al langere tijd last van hadden. De rest van de middag verliep in dezelfde sfeer, tempo en resultaat. We kregen iedereen in beweging, allen tekenden een contract en gaven stuk voor stuk aan opgelucht, geholpen, gehoord te zijn en gemotiveerd hier iets aan te doen!

Vraagstukken die voorbij kwamen varieerden van zeer kwetsbaren en intieme privéproblemen, onzekerheden of drempels in werksituaties, mensen die overbelast zijn en sommigen die zich afvroegen hoe hun carrière te vervolgen. Zeer divers en heel erg belangrijk. Het type problemen was dus wederom (net als op Oerol) van de juiste categorie, datgene waarmee je naar een coach of therapeut gaat. Alweer een bevestiging voor onszelf dat we op de goede weg zitten.

Om zes uur stapten we in de auto en evalueerden de middag. We hadden twaalf! mensen in drie uur tijd in beweging kunnen krijgen op een thema waarmee ze echt aan het worstelen waren. En we bedachten ons dat de Mentale Knipbeurt mogelijk een heel goede aanpak is voor organisaties om ziekteverzuim of lage productiviteit te voorkomen. Het brengt mensen in beweging die overbelast zijn of dreigen te raken, alsook mensen die niet meer op de juiste plaats in de organisatie zitten (en hierdoor stress ervaren).

We waren heel enthousiast, kregen veel complimenten uit de organisatie en van de cliënten zelf. Wat een prachtige middag! Martijn stapte uit en vervolgde zijn reis met de trein en ik reed terug naar Friesland. Over drie weken doen we eerste van een aantal sessies voor de Gemeente Leeuwarden. Nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *