Marieke staat op

Sinds kort zijn we gestart met de Mentale Knipbeurt. Twee coaches brengen mensen binnen 15 minuten met warmte, humor en provocatie in beweging. Op regelmatige basis delen we een casus (met fictieve namen)

Marieke kwam voor een Mentale Knipbeurt. Een ferme dame die energiek binnenstapte. Spontaan, vrolijk, ze nam direct het initiatief. Maar dat veranderde direct toen haar werk ter sprake kwam. Ze leek ineens klein en onzeker. De ego’s om haar heen vormden een grote belemmering in haar functioneren. Ze voelde zich onvoldoende gehoord en meegenomen in de plannen.

Coach1: ik kan me niet voorstellen dat jij jouw mening niet durft te geven
Marieke: (weifelend) tja, ze ehh, luisteren gewoon niet naar me
Coach1: nee logisch, je praat net zoals een klein onzeker meisje
Marieke: ja, zo voelt dat ook
Coach1: (Giebelend) heb je dan zo’n wit jurkje aan met een bloemetje in je haar?
Marieke:(Lacht) nou het voelt inderdaad als de lagere school
Coach1: met vriendinnetjes, giebelen en knikkeren
Marieke: nou, die mannen lijken inderdaad op die pestkoppen op school, kleuters!
Coach2: je kunt gewoon niet tegen die ego’s op
Marieke: ze moeten gewoon eens normaal doen
Coach2: (stemverheffing)Marieke, ga in de hoek staan
Marieke: ze moeten gewoon naar me luisteren, ik heb verdorie een goed verhaal, jaren ervaring, inzicht in processen en bovendien heel goed contact met klanten. Ik weet waar ik het over heb!!
Coach2: (stemverheffing) Marieke! Nu is het genoeg
Marieke: IK BEN HET ZAT. ZE MOETEN NORMAAL DOEN. IK WIL DAT ZE NAAR ME LUISTEREN EN DAT GA IK ZE VERTELLEN OOK!
Coach1: ojee, de pestkoppen gaan je pakken
Marieke: INTERESSEERT ME NIETS! IK LAAT NIET MEER MET ME SOLLEN
Coach2: Zo ken ik je weer Marieke! Mooi, we gaan een contract opstellen!!

We sluiten een Mentale Knipbeurt altijd af met een contract. Dit bevat een actie, termijn en drie handtekeningen.

Contract
Ik, Marieke, ga de volgende vergadering duidelijk vertellen dat ik mijn mond niet meer laat snoeren. Ik ben een ervaren vrouw, met veel klantkennis en waardevolle ideeën voor de toekomst. Zo duidelijk als ik privé ben zal ik ook op de afdeling zijn.

‘Ik werd echt boos, ik wil dit al zo lang vertellen, en nu ga ik het doen ook’. De volgende vergadering is over een week, ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *