Is de Mentale Knipbeurt iets voor mij?

De Mentale Knipbeurt is een concept waarbij twee professioneel coaches cliënten binnen 15 minuten gegarandeerd in beweging brengen. We doen dit met warmte, humor en provocatie. Het is laagdrempelig en inzetbaar bij serieuze en minder grote problemen, dilemma’s en levensthema’s.

VITALITEITSPROGRAMMA’S

We hebben de Mentale Knipbeurt op Oerol geïntroduceerd, dat bleek een schot in de roos. We kregen vanuit het hele land direct aanvragen. Zo hebben we in korte tijd vele tientallen knipbeurten verricht. Onder andere bij een woningcorporatie en een gemeente. Hier knipten we, op diverse dagen, tussen de 10 en 15 mensen per dag. Binnenkort starten we met knipbeurten in een ziekenhuis en op werkfestivals. In de meeste gevallen zijn de Mentale Knipbeurten onderdeel van een vitaliteitsprogramma of georganiseerd vanuit duurzame inzetbaarheid.

WEL OF NIET SOLLICITEREN/HUIS KOPEN/RELATIE BEËINDIGEN?

Onlangs hebben we weer een tiental knipbeurten gedaan. Een kleine greep uit de ‘geknipten’: er was iemand die kampt met een groot gevoel van onzekerheid vanwege een zeer zieke partner en daardoor zelf minder functioneert. Een dame die geen nee durft te zeggen waardoor de werkdruk structureel te hoog is en waardoor haar eigenwaarde daalt. Een jonge vrouw die mantelzorgtaken vervult en totaal geen dankbaarheid ervaart van haar zieke vader. Een man die niet kan kiezen of hij gaat solliciteren of huidige baan blijft vervullen. Een jongeman die een dag minder wil gaan werken, maar het niet zeker weet en geen imago van parttimer wil hebben. Iemand die twijfelt of ze een eigen huis moet gaan kopen of met haar partner blijft huren. Kortom, dagelijkse problemen alsook serieuze levensthema’s. Allen zorgen ervoor dat mensen zich minder in balans, gemotiveerd en krachtig voelen. Met gevolgen voor henzelf, hun omgeving alsook hun werkgever.

MEERDERE KEREN

Een eerste evaluatie na de tientallen knipbeurten die we tot nu toe gedaan hebben, leert het volgende: cliënten gaan gegarandeerd lichter naar buiten, komen bijna altijd in beweging en krijgen in zeer korte tijd inzicht in de kern van het probleem. We helpen mensen met werk-privé balans, mensen die geen nee kunnen zeggen, die hun ouderschap als belastend ervaren, die moeilijkheden hebben in hun relatie en die te maken krijgen met ziekte bij zichzelf of dierbaren. Ook interessant is dat we soms zien dat mensen bij organisaties zich meerdere keren even komen laten knippen. Het zijn soms echt heftige problemen en ook veel lichtere situaties. In alle gevallen hebben de cliënten er wel echt last van en ervaren het als een probleem dat hen hindert in levensgeluk, werkplezier en productiviteit of effectiviteit in hun werk.

STRUCTUREEL

Vol overtuiging kunnen we inmiddels zeggen dat met onze luchtige aanpak we een serieuze bijdrage aan de vitaliteit van mensen en hun omgeving leveren. Onze droom is dat we met de Mentale Knipbeurt een structurele plek krijgen in vitaliteitsprogramma’s van organisaties en bedrijven. Net zoals sommige instellingen een masseur laten komen, kunnen wij ook op maandelijkse basis mensen Mentaal Knippen zodat zij met meer plezier en balans hun werk doen.

De mooiste uitspraak die we laatst hoorden vanuit de kappersstoel: “iedereen zou zich eigenlijk eens in de zoveel tijd mentaal moeten laten knippen, het is zo verfrissend!
Dank!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *