Onzichtbare Julia

Coach1: Wat is jouw probleem Julia?
Julia: Ik heb een nieuwe leidinggevende en ik heb het gevoel dat ik me weer moet bewijzen`.
Coach1: Dat is geen gevoel, dat is een feit!
Julia: Dat was de vorige keer ook al zo.
Coach1: Dan weet je wat je te doen staat, wat is dan het probleem?
Julia: Ik heb er geen zin in!
Coach1: Geen zin, geen zin, dat heeft geen zin. Dan doe je het toch niet!?
Julia: Wat niet?
Coach1: Nou, dan ga je jezelf toch niet bewijzen?
Julia: Dat kan toch niet, hij moet me toch zien staan.
Coach1: Hoezo, in deze grote organisatie werken veel meer mensen die onzichtbaar zijn die je dus niet kunt zien staan. Wat is het probleem?
Julia: Ik wil dat hij ziet hoe waardevol ik ben.
Coach2 [richt zich tot Coach1]. Was hier nou net iemand binnen?
Coach1: Hoe bedoel je?
Coach2: Ik hoor wel wat, maar zie haar niet
Coach1: Ja, dat is onzichtbare Julia
Coach2: Oh, oke, ik dacht al. Ah, dus dit is zo’n onzichtbare medewerker. Die zijn er wel, maar je ziet ze nooit, en hun bijdrage is ook niet zichtbaar. Zonde van het geld eigenlijk.
Julia: Hallo?
Coach2: hoorde je dat?
Coach1: Ja, onzichtbare Julia laat van zich horen
Coach2: Ik dacht al. Zo’n type voegt ook niks toe in een organisatie. Doet net of ze waardevol is, maar ondertussen kost ze een vet salaris en is simpelweg niet zichtbaar. Als ik haar baas zou zijn wist ik het wel
Coach1: Contract niet verlengen
Coach2: Precies, uitgummen en weer verder met de zichtbaren in het team
Julia: HALLO ZEG!
Coach2: Spooky, ik hoorde het weer. De onzichtbare Julia waart rond. Lang nadat er afscheid van haar was genomen hoorde mensen van haar afdeling nog steeds haar stem……..whoeieieieieiei
Coach1: Zou ze wel op de loonlijst staan? Of misschien beeldt ze zich in dat ze hier werkt, maar is dag helemaal niet zo. Een spookmedewerker. Het maakt niet uit of ze er wel of niet is. Onzichtbare Julia heeft het druk met waardevol zijn, maar niemand merkt er iets van.
Coach2: Ontslaan dus. Kun je een onzichtbaar persoon eigenlijk wel ontsla..
Julia: [staat op, komt tussen ons in staan] JA, DOE EENS NORMAAL. IK WERK HARD. DOE GOEDE DINGEN. BEN DE IDEEENFABRIEK VAN DE AFDELING EN DE VERBINDER IN HET TEAM. NATUURLIJK BEN IK ZICHTBAAR. DOE ES NORMAAL ZEG!!
Coach2: [verbaasd, geschrokken uitdrukking] He, ik zie je . Je bent zichtbaar geworden. Hoe doe je dat?
Julia: Nou, als ik opsta en duidelijk uitspreek wat ik doe, zie je me blijkbaar staan.
Coach1: Dus Julia, hoe nu verder?
Julia: Ik weet echt wel hoe waardevol ik ben, ik moet het gewoon duidelijk laten zien! Net had ik echt het gevoel dat ik in een vergadering zat, gebeurt vaak dat ze net doen of ik er niet ben. Maar als ik duidelijk maak wat ik doe en welke kennis ik heb zien ze me dus wel staan.
Coach1: Ik denk dat we een contract kunnen opstellen….


Julia na afloop. ”Het gevoel was zo duidelijk! Ik voelde me door jullie totaal niet gezien en gehoord. Ik werd echt boos en toen stond ik op. Te gek hoe jullie me dit hebben laten inzien. Dankjewel! ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *