Robin is eigenlijk gewoon gelukkig

We zijn aan het werk voor een overheidsinstelling in Noord Nederland. We ontvangen vandaag 14 mensen.

Robin komt binnen. Een mooie dame, goed verzorgd, lang haar en vrolijke uitstraling.

Arno: Wat is het probleem Robin?
Robin: Ik heb het niet altijd meer zo naar mijn zin in mijn werk.
Arno: Maar dat is fantastisch! Dan haal je vast energie uit je hobby’s. Wie zegt dat werk leuk moet zijn?
Robin: Ja, dat is wel waar.
Arno: Dus het is niet echt een probleem, je komt een beetje zeuren.
Robin: Soms denk ik dat ook, alleen ik heb het niet altijd leuk op mijn werk.
Arno: Ja, hoe denk je dat het voor ons is. Wij hebben het ook niet altijd leuk. Kijk, jij bent een frisse verschijning, maar er zitten hier ook wel eens mensen….pfffff. Dus ja, leuk?!
Robin:[lacht] Ja, maar mijn broers zijn wel heel succesvol
Martijn: Heb jij een tuin?
Robin: Ja
Martijn: Met gras?
Robin: Ja?
Martijn: Groen?
Robin:[lacht hard]. Ja, maar van de buren is het groener!
Arno: Heb je een gezin?
Robin:[vertederd]. Jaaa…
Arno: Gezond?
Robin: Ja
Arno: Hobby’s?
Robin: Ja, dansen, zingen en gezond koken….heerlijk
Arno: Hoeveel dagen werk je eigenlijk
Robin: Twee
Arno: Twee?! Nou, je hebt echt een groot probleem zeg! Prachtig gezin, gezond, veel tijd voor jouw hobby’s en twee dagen werken.! En alleen twee succesvolle broers.
Robin: En die zijn allebei gescheiden!
Arno: [kijkt vrolijk bozig naar Robin]….jij moet eens heel goed luisteren. Jij hebt een prachtig leven, perfect voor elkaar…..alleen jouw succesvolle broers hebben groener gras….moeten ze helaas wel helemaal alleen voor zorgen…..
Robin: [lacht breeduit]…jullie hebben gelijk. Ik heb het heel goed voor elkaar. Mijn werk is misschien beetje saai, maar hele leuke collega’s en geen enkele stress. Ik was met een loopbaantraject gestart….maar daarmee ga ik stoppen.
Martijn: Nee, niet doen! Ben je gek! Voor twee dagen werk! Je moet gaan uitzoeken of je niet iets veel leukers kunt krijgen voor die twee dagen, met meer stress, minder leuke collega’s maar wel een beter verhaal op feestjes…en dan zeggen jouw kids ‘waar is mama gebleven?’ Nou, die is heel belangrijk werk aan het doen. En met dansen en zingen moest ze het rustiger aan doen, veel stress op het werk.. En jouw man die…
Robin: [onderbreekt Martijn] Ik ga het stoppen! Duidelijk! Dankjewel mannen. Dit was wel ff verfrissend!

CONTRACT
Ik, Robin, realiseer me nu dat ik het GOED heb. Ik ga mijn loopbaantraject stoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *