Flexibele Felix gaat niet op zijn strepen staan!

Felix komt met stevige tred en zelfverzekerd binnen. Goed in de kleren, rond de veertig, verzorgde baard en hip brilletje.

Martijn: Nou Felix, jij ziet er verzorgd en hip uit zeg! Je ziet er veel ondernemender uit dan de meeste mensen hier. Het is tenslotte toch een overheidsorganisatie. Volgens mij hoor jij hier helemaal niet! Wat is het probleem?
Felix: Nou ja, ik heb niet echt een groot probleem.
Martijn: Volgens mij heb jij een groter probleem dan je denkt!
Felix: Nou nee, dan niet. Maar er zijn wel dingetjes.
Martijn: Daar doen we niet aan hier, heb je een probleem of niet!
Felix: Mijn vrouw volgt jullie op social media, en die heeft me gestuurd.
Arno: Precies Felix, Martijn had gelijk, je hebt een veel groter probleem dan je denkt! Waarom stuurt je vrouw jou naar ons toe denk je?
Felix: Ze vindt dat ik meer op mijn strepen moet gaan staan.
Martijn: [schiet in de lach]. Jouw vrouw vindt dus dat JIJ meer op jouw strepen moet gaan staan….
Arno: [doet vrouwenstem] Nou Felix, ik vind echt dat je veel meer op je strepen moet gaan staan, iedereen neemt een loopje met je, ga nou eens op je strepen staan. Wees eens flink…waar is je ruggengraat….Felix!!
Felix: nou, zo bedoelt ze het niet…
Martijn: [weer in de lach]….Je laat je door je eigen schatje naar ons toe sturen en zij vindt dat je meer op je strepen moet gaan staan. Ik snap wel dat ze dat vindt. Je bent gewoon een slappe zak. Wij noemen dit soort cliënten meestal de Deurmat. Die ligt altijd voor je klaar, je kunt je vieze voeten afvegen en doorlopen…
Felix: Als ik op mijn strepen ga staan, krijg ik gelijk ruzie.
Arno: Ja, en dat wil een deurmat niet. Ruzie is niet leuk, dan moet je je eigen mening verdedigen, en anderen misschien teleurstellen. Dus kun je maar beter eieren voor je geld kiezen…Jij bent gewoon heel flexibel, kunt heel goed meebewegen met de ander, en hem, of meestal HAAR tevreden stellen. Dat is geen probleem, maar een kwaliteit!
Felix: Dat vind ik eigenlijk ook, ik hoef niet zo nodig mijn eigen dingen door te drukken, ik vind het fijn om samen te werken en ik kan me inderdaad prima schikken. Dat is toch niet erg?
Martijn: Nee, dat is geweldig! [gaat theatraal staan en spreidt armen]. Dames en heren, aanschouw dit wonder van de mensheid, Flexibele Felix!!! Hij waait met iedere wind mee, past zich moeiteloos aan en neemt uw mening graag over. Flexibele Felix is de ideale werknemer en echtgenoot. Hij is leverbaar met uitneembare en uiteraard rubberen ruggengraat. En als hij af en toe toch tegenstribbelt is dat van tijdelijke aard. Flexibele Felix nu verkrijgbaar!!
Felix: [lacht en ontspant zichtbaar] Ik vind het inderdaad niet erg om mijn eigen belang af en toe los te laten, ik heb een hekel aan ruzie en hou van harmonie! En het is inderdaad een kwaliteit, mensen werken graag met me samen en ook in mijn gezin ben ik de flexibele factor.
Arno: Flexibele Felix, wat is nu eigenlijk het probleem?
Felix: Nou, er is eigenlijk geen probleem, ik vind het prima hoe ik me beweeg!
Martijn: Gefeliciteerd Felix, je bent gewoon een superfijne kerel. En als je vrouw vindt dat je op je strepen moet gaan staan, doe je dat gewoon af en toe voor de sier. Is zij ook tevreden.
Felix: [lacht voluit] Dat is inderdaad precies hoe ik het soms doe! For the sake of harmony beweeg ik mee, en dan ga ik weer mijn eigen gang!
[Martijn en Arno houden hun mond lange tijd dicht, Felix overdenkt en glimlacht]
Felix: Het is een mooi inzicht, ik hoef niet zo nodig altijd te weten wat ik wil, duidelijk te zijn ofzo, ik vind het fijn om ruimte te delen met anderen….en dat is wel degelijk een waardevolle eigenschap. Dankjewel mannen, het lucht enorm op en ik vond het een heel fijne manier om dit zo te bespreken. Confronterend maar duidelijk en met een lach! Ik denk dat ik mijn vrouw ook maar eens langs stuur!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *